Tidenes trenerteam for ungdomspartiet er på plass.

Bilde av fire menn
Oppe fra venstre, André Kristiansen, Uldis Kierpe, nede til venstre Jonathan Andersen og Ivan Reino Håkonsen.

Trenerteamet som skal være en del av Idda Ishockeyklubb sitt 2006-2008-lag for sesongen 2020/2021 er nå klart.

Trenerne fra forrige sesong er med laget videre, også i år. I tillegg har klubben for kommende sesong fått med seg, Uldis Kierpe fra Latvia som har lang erfaring fra ishockey.

–  Vi mener vi har fått samlet mye verdifull hockeykompetanse med nye trenere i Idda Ishockeyklubb. Alt ligger nå til rette for at våre spillere født i 2006-2008 skal kunne utvikle seg stort gjennom sommeren og neste sesong, sier sportslig leder og styreleder i klubben, Frank Nordrum.

På tross av Koronasituasjonen har spillerne i år hatt svært gode barmarksøkter, og sommeren skal fylles med mye skøyte- og kølleteknikk, selv om de ikke har tilgang på is.

–  Med dette trenerteamet har vi store muligheter til å få mye ut av «ressursperioden», før vi igjen skal på is i august måned, understreker Nordrum.

Samarbeid med U11 og U12

Det legges opp til en del fellestreninger gjennom sommeren sammen med klubbens U11- og U12-lag

Det vil også være muligheter for god utvikling av de yngre spillerne i klubben ved at spillerne fra U11- og U12-laget vil kunne få tilgang til en intern hospiteringsordning.

Blant trenerne er det også stor kompetanse innen trening av keepere, et tilbud som vil være tilgjengelig for klubbens U11- og U12-lag.  

Her er det nye trenerteamet

Andre Kristiansen – 47 år
Kristiansen er hovedtrener for 2006-2008-laget og har lang erfaring som trener. Han har vært A-lagstrener og -spiller i KiK og har flere trenerkurs innen hockey og andre idretter. I tillegg har han utdannelse innen idrett, ernæring, talent og prestasjonsutvikling, som er veldig viktig å ha fokus på for denne aldersgruppen. Han har selv spilt juniorhockey i Lørenskog.

Jonathan Andersen- 23 år
Andersen kommer fra Halden og har selv spilt ishockey siden han var 7-8 år, og mener det er verdens desidert kuleste sport! I oppveksten spilte han for Comet hockey og Stjernen hockey. På videregående skole gikk han idrett i Halden, hvor ett av årene var toppidrett ishockey.  2019/2020 sesongen var han en del av trenerteamet til Idda U14. Før dette har han hjulpet litt til på hockeyskoler og lignende, og i 2019 ble han en del av trenerteamet til Idda U14. Han ønsker å bidra til å løfte hockeykulturen og interessen i Kristiansand.

«Jeg mener da det viktigste er at spillerne har det gøy med hockey, samtidig som de kjenner på framgang,» sier Andersen

Ivan Reino Håkonsen- 23 år
Håkonsen startet karrieren i Haldenklubben IK Comet i 7-8-årsalderen. Han begynte i Sparta i Sarpsborg da han var 12 år, og spilte der ut karrieren. I Sarpsborg gikk han også på toppidrett ishockey hvor en del av utdannelsen tar for seg ledelse av barn og unge i idrett. Utenom dette har han vært medhjelper på diverse hockeyskoler o.l. I 2019 ble han en del av Idda U14 sitt trenerteam. Han ønsker å vekke engasjement og iver hos spillerne, og at de har det gøy på trening!

«Med dette håper jeg også vi kan fremme ishockeykulturen her i byen, og belyse hvilken fantastisk idrett ishockey er, uttrykker Håkonsen

Uldis Kierpe – 44 år
Kierpe begynte å stå på skøyter da han var tre år gammel, og begynte å spille hockey i hjembyen Talsi (Latvia, USSR) da han var 5 år gammel. 

Da var han 12 år gammel fikk han en invitasjon fra/til den olympiske skolen i Riga, (Latvia, USSR) til å flytte der for å studere videre på hockeylinje. 

Han flyttet og var der fra 1986 til 1994.

Han har spilt for U20-landslaget til Latvia. Har også spilte for latvisk liga i flere år til han ble skadet. Han var nødt til å avslutte sin hockeykarriere på grunn av kneskade.

Mens han spilte profesjonelt begynte han å trene små barn. Det gikk så bra at han bestemte seg for å bli hockeytrener. Uldis er utdannet hockeytrener og har jobbet som trener i Latvia i 15 år, hvor han har stor erfaring i blant annet aldersgruppen U10-U15.

Han synes det er kjempegøy å jobbe med barn. Synes det er gøy å begynne helt fra når de er små og se på utviklingen og resultater. Mange av spillerne han har trent spiller profesjonelt i diverse land og klubber.

Han var også med og tok VM-gull med det latviske U20-landslaget i 1995.