Knepent tap i hockeyfest

Før siste serierunde i SHL-sesongen snakket «alle» om muligheten for at Idda skulle kapre andreplassen i ligaen, og dermed finalespill mot seriemesteren KSI. Men da måtte nettopp Crusaders slås på et fullsatt(!) Idda arena. Slik gikk det dessverre ikke, men det var jammen ikke langt unna.

  • KSI Crusaders – Idda hockey 6 – 5
  • 15.februar 2020
  • Tilskuere: 105
  • Målskårere: Cato Olastuen (2), Stian Steller (2) og Arne Schille
  • Målgivende: Jason Bayne (2), Odd Ketil Furuborg, Thomas Gjerustad og Jarle Kvanvig
  • 3 stjerner: Cato Olastuen
  • 2 stjerner: Stian Steller
  • 1 stjerne: Tobias Juel

Fullsatt hall

KSI Crusaders så nok på kampen mot Idda hockey som noe helt spesielt, for de hadde invitert til storslagen hockeyfest i Kristiansands storstue. Med over 100 elleville tilskuere på tribuna, åpningsshow med lyskaster og trøkk før kamp og show i pausa, ble hele kvelden en gedigen fest. Og det så også ut til å bli en fest for hjemmelaget utpå isen, for de tok raskt kommando over kampen. Kun en god keepervikar, Tobias Juel, forhindret Idda i å komme under tidlig i kampen. Men som det ofte går når et lag setter vedvarende press på det andre, mål er uungåelig. Og en ulykke kommer sjelden alene, så det skulle ikke ta lang tid før KSI ledet kampen komfortabelt med 2-0. Idda hadde også noen sjanser, men forsøkene ble litt spede fra våre gutter.

Isdans fra øverste hylle

I første pause var tilskuerne lovet show på isen, og det var en spent stemning i det sluttsignalet for den første perioden runget i hallen. Om det var en hyllest til Kristiansand kunstløp, en til nå undertrykt lyst på å bedrive isdans eller styrkedrikken i garderoben som utløste dette, skal forbli usagt, men det var vakkert å se på. Kampen fortsatte etter dette i det samme sporet. KSI spilte best, mens Idda hadde noen småsjanser nå og da. Det ble etterhvert både 3 og 4 mål bak Juel, og det begynte å se tungt ut for de hvite. Mot slutten av perioden skulle det likevel tennes et ørlite håp, da Cato Olastuen gikk på egen retur, og på frekt vis sendte pucken i nettet via bakenden på KSI-keeper Toro. Du skulle likevel være minst like optimistisk som Jahn Teigen (RIP) for å tro på at Idda skulle kjempe seg tilbake i kampen.

Forrykende tredjeperiode!

Etter en peptalk fra Maria (dama til André) i pausa, var det plutselig et helt annet bortelag vi fikk se på isen i den siste perioden. Selv om det startet relativt rolig, eksploderte det etter hvert der ute. Først fikk Idda en kalddusj da KSI gikk opp til 5-1. Nå kunne det bli stygt. Men neida, våre helter ville det annerledes. Først fyrte «Bror» Schille av en kanon fra droppunktet, utagbart i mål. 5-2! Kunne det gå likevel?! Like etter skrev klubbens storskårer Stian Steller seg inn i målprotokollen. 5-3, og pulsen steg hos både hjemmelag, bortelag og publikum. Etter dette gikk kampen over i en litt rotete fase, og det var nettopp rot som skulle føre til det neste målet. Pucken spratt fra det ene laget til det andre og tilbake igjen, før Olastuen stjal pucken og fyrte av fra langt hold. Få trodde vel sine egne øyne da de så den klistret utagbart bak en lamslått Toro i KSI-buret. 5-4 og panikken var i ferd med å spre seg på KSI-benken. I etterkant fikk vi vite av våre kilder at de gjorde noen svært radikale taktiske grep for å ro seieren i land.

Ekte hockeyskåring

Men Idda var ikke ferdig. Og det vi skulle bli vitne til var kveldens flotteste skåring. Akkurat som de har øvd på på trening (vi lover!) gikk pucken hurtig fra back, til center og til ving, før den satt klistret i nettet. Nok en gang var det Steller som fikk æren av å sette den i nota, men like mye skryt skal gå til assist-kongen Jason Bayne og Odd Ketil Furuborg. 5-5, og folk trodde ikke sine egne øyne. Publikum var plutselig i ekstase og der de tidligere hadde vært på KSIs side, var de nå fullt og helt Idda-fans.

Måtte gi tapt

Dessverre skulle det ikke holde helt inn. Gutta ble slitne etter den heroiske innsatsen, og når de rota det litt til for seg selv i midtsona, var ikke KSI sene med å straffe dem. Et knallskudd rett i nettet var nok, og KSI vant kampen 6-5. De vant også serien, men hvis det var ett lag som vant hjertene til de hordene som var samlet på tribuna til denne kampen, var det Idda hockey.

P.S.: Det gikk rykter i hallen før, under og etter kampen at Idda likevel ble nummer 2 i serien, tross tapet. Dette viste seg ikke å stemme. Rapportene om at KIK Black hadde vunnet mot KIK Red i siste serierunde var FAKE NEWS, og Idda må derfor spille om tredjeplassen over to kamper mot KIK Black. Den første av de to er allerede nå på lørdag. Vel møtt!