Da de norske fjellaber knuste de danske drænge

Ikke siden Christian Frederik måtte gi avkall på drømmen om et stort nordisk rike i 1814, har danskene blitt så ydmyket som de ble av Idda hockey lørdag 8. februar klokken 13.15. Ved turneringens slutt endte Iddas A-lag på en svært imponerende 4. plass.

 • Fat Boys Orange – Idda Hockey 0-3
 • Målskårere: Stian Steller (2), Lars Cederkvist
 • Målgivende: Jason Bayne (2)
 • MVP: Stian Steller
 • Idda Hockey – Skärgaarden 0-9
 • MVP: Petter Andersen (31 redninger)
 • Aarhus Crocodiles – Idda Hockey 3-2
 • Målskårere: Stian Steller, Harald Andreas Schille
 • Målgivende: Jarle Kvanvig, Thomas Gjerustad (2)
 • MVP: Jarle Kvanvig
 • Lüneburg Night Hawks – Idda Hockey 2-4
 • Målskårere: Jørgen André Aas (2), Stian Steller, Lars Cederkvist
 • Målgivende: Cato Olastuen (2), Jason Bayne (2), Stian Steller, Lars Cederkvist
 • MVP: Jørgen André Aas

Iddas spillertropp: Petter Andersen, Sverre Sørbø Midtun, André Ruud, Roald Andersen, Harvey Broughton, Espen Snaprud, Thomas Gjerustad, Pirmin Schindler, Frank Nordrum, Cato Olastuen, Espen Gustavson, Jørgen André Aas, Jason Bayne, Stian Steller, Lars Cederkvist, Jarle Kvanvig, Aleksander Utskot og Harald Andreas Schille. Materialforvalter og fysioterapeut Regine Roskifte.

God start

Årets høydepunkt for Idda A-lag er alltid Fat Boys Nordic Trophy i Frederikshavn. Med en sjuendeplass i fjor og årets prestasjoner i SHL i bakhodet, var det et Idda-lag med ambisjoner om en topp 5-plassering som tok Superspeed til Hirtshals fredag morgen. Vel vitende om at de skulle møte gode lag, ikke minst de siste to års overlegne vinnere, Skärgaarden, var det likevel en spent gjeng som startet mot Fat Boys i første kamp. Totalt ulikt våre gutter gikk de rett i strupen på motstanderen, og dominerte fullstendig mot Flemming Larsens disipler. Han ante rett og slett ikke hva som traff ham og hans lag, og Idda tok en fullt fortjent 3-0-seier etter skåringer av Stian Steller (2) og et mål i undertall av Shorthanded Cederkvist.

Klasseforskjell

Kamp to var et vakkert skue. Ikke for de med Idda-hjerte, men for alle som liker å se gode ishockeyspillere. Det er rett og slett imponerende det disse gamle, gråe svenskene gjør ute på isen. Uten å si noe særlig mer om kampen: Hadde Skärgaarden spilt uten keeper, ville det endt uavgjort 9-9.

Dårlig førsteperiode ødela

Mot Aarhus Crocodiles søndag morgen skulle Idda hockey sikre andreplassen i gruppa, men noe gikk galt fra start i den kampen. Om det skyldes sen leggetid for noen sentrale spillere skal ikke vi på iddahockey.no si så mye om, men at noen så i overkant trøtte ut utpå der, skal ikke noen tvile på. Heldigvis ble det bedre i 2. periode, og spesielt tredjerekka med Kvanvig i spissen gjorde sitt til at Idda nesten klarte et spektakulært comeback. Skåringene til Schille og Steller var dessverre ikke nok, men det satte en standard for den neste, og siste, kampen. Andreplassen i gruppa ble likevel sikret etter innbyrdes oppgjør.

Tidlig hjemreise

Grunnet Elsas herjinger, måtte Kristiansands stolte gutter booke om hjemreisen, og måtte gi fra seg tredjeplassen i turneringen uten kamp. I stedet fikk de møte den hyggelige gjengen i tyske Lüneburg Night Hawks. To raske skåringer fra Idda fulgte opp der den forrige kampen sluttet, og de blå hadde en komfortabel ledelse. Men som man sier, 2-0 er en farlig ledelse, og etter noen uheldige involveringer var stillingen plutselig 2-2. Her kunne Idda ha falt sammen, men i stedet løftet de seg opp, og satte inn ytterligere to skåringer før kampen ble blåst av. Skåringer av Steller, Cederkvist og Jørgen André Aas (2) førte til en 4-2-seier i siste kamp og en fin vitamininnsprøytning før den (unødvendig) lange hjemreisen. Vel blåst, Idda, og takk til Fat Boys Frederikshavn for en strålende helg, nok en gang.