Idda Hockey på østlandstokt!

Tradisjonen tro reiste Idda Hockey U14 til Asker for å spille kamper kombinert med en GET-ligakamp mellom Frisk Asker og Vålerenga. I år reiste vi samlet i minibuss som var dekorert med Idda-logo og offensive ord.

Idda Hockey har vært heldige som har hatt et nært samarbeid med Frisk Asker sin A-lags trener Vidar Wold som har hjulpet klubben med alt fra utstyr, treningssamlinger og denne årlige turen til Asker så gutta skal få oppleve hockey som den skal være på alle nivåer.

Turen østover i minibuss gikk som en drøm, fine veier og ungdommer som liker høy og bråkete musikk, gjerne så høyt som mulig, som foreldre ombord kunne vi ikke bedt om mer volum, det var på maks:)

Nytt trenerteam

I år har laget fått et nytt trenerteam. Tidligere Lørenskog-spiller og Kristiansand-trener André Kristiansen har med seg fire erfarne hockeyspillere fra Østfold som bringer masse erfaring og kunnskap til laget vårt. Seongoppladningen har vært knallhard og veldig fokusert på spillfaser. De siste treningene før turen østover ga oss virkelig troen på at vi i år skulle nærme oss topplagene på Østlandet. 

GET-liga

Ved ankomst Asker rigger vi oss til med utstyret i garderoben og inntar Askerhallen. Vi starter helgen med stjerner i øynene når vi får se GET-ligakampen mellom Frisk Asker og Vålerenga. Vi takker GET som sponset oss med billetter til oppgjøret. Det er alltid spennende med disse oppgjørene. Naborivaliseringen har alltid gitt litt ekstra tenning til begge lag, og ungene fikk med seg et fyrverkeri av en hockeykamp som Frisk Asker til slutt vant 2-0.

Hovedkampen

Etter eliteseriekampen ble isen vannet for å gjøres klar til kveldens «hovedkamp», Idda Hockey mot Frisk Asker. Ungene var klar over at Frisk Asker-laget hadde forsterket med 7 nye spillere siden i fjor. Idda-spillerne var tydelig spente og hadde nok litt mye respekt for de oransje og svarte draktene. De første ti minuttene henger gutta fra Sørlandet godt med og holder nullen. Så kommer det første baklengsmålet etterfulgt av to kjappe til. Frisk spiller meget fint, kjappe på skøyter, spille harde pasninger og vinner til slutt relativt overlegent. Men det er forbedring fra i fjor. Gutta fikk gode tilbakemeldinger fra Frisk som var imponert over fremskrittene våre. Treneren for Frisk Askers GET-ligalag, Vidar Wold, så mesteparten av kampen gutta spilte og ga tommel opp. Etter kampen samlet han hele laget og viste oss rundt i anlegget og fortalte om hvordan vi skulle fortsette for å bli best mulig og ha det gøy med sporten. Gutta fikk prøve gullhjelmen til Hampus Gustafsson og sett plassene til alle på laget. En flott avslutning på første dag, men det var en gjeng revansjesugne gutter som gikk til sengs den kvelden.

Veni Vidi Vici

Søndag morgen er vi i Bærum ishall for å møte Jutul. Respekten og de høye skuldrene fra gårsdagen er vekk. Noe er på gang. Trener André Kristiansen samler laget i garderoben. Han går gjennom de siste detaljene og maner gutta til kamp. I dag skal alle gi alt og gjøre det vi har øvd på i hele høst. Lagene entrer banen. Jutul har nettopp slått både Furuset og Holmen og har selvtilliten i orden. Idda Hockey har nettopp hatt pep talk fra treneren og er klare for å vise noe mer enn gårsdagen.


Idda Hockey starter i et forrykende tempo. Spillet sitter akkurat slik treneren har trent dem på. harde fine pasninger og knallhard jobbing i både angrep og forsvar. Egentlig starter det veldig likt som dagen før, men i dag er det Idda Hockey som setter den første pucken i mål, etterfulgt av to kjappe til. Etter det faller Jutul litt sammen og Idda kan takke for kampen med en solid 9-1 seier. Det gjorde nok turen hjem veldig mye lettere. Mottoet vi hadde dekorert på siden av bussen, VENI VIDI VICI, føltes bedre denne dagen.

Hockey på Sørlandet

Tidligere i sesongen var laget i Sverige og spilte mot gode lag fra Østlandet, Sverige og Danmark. Der fikk vi sett nivået vi må opp på. Neste helg reiser vi til Nærbø på Vestlandet for å spille fire kamper. Helgen etter går turen til Halden for å spille mot lag fra Østfold og Sverige. Vi gleder oss! Ikke bare til å spille kamper mot motstandere som holder et nivå som vi strekker oss etter, men også på grunn av samholdet slike turer er med på å skape. Å reise på tur sammen i buss, å tilbringe tid sammen i garderoben før, mellom og etter kamper og stifte nye vennskap gjennom ishockeyen er ting som ungdommen vil ta med seg resten av livet. For hockeysporten på Sørlandet er slike turer og slike kamper en unik mulighet til å heve kvaliteten på spillerne og lagene som allerede er her, samtidig som det kan være med på å øke interessen for sporten. Selv om vi er en stadig voksende idrett, bør en by av Kristiansands kaliber sikte enda høyere. Start har gjort det i fotballen og Vipers har gjort det i håndballen. I framtiden kan vi kanskje se elitehockey i byen vår. Fasilitetene er allerede på plass på Idda.