Sørlandet Open – en suksess

Den første helgen i november arrangerte Idda hockey Sørlandet Open i Idda arena. Til tross for flere tap enn seiere for arrangøren, kan ikke arrangementet karakteriseres som noe annet enn en suksess.

Fem lag deltok i vennskapelig dyst 2. og 3. november. KSI Crusaders, KIK Red, KIK Black, Sandefjord Penguins og Idda hockey spilte til sammen 10 kamper over to dager, og de som tok turen fikk oppleve fartsfylt ishockey, intense dueller, mange mål og ikke minst mye humor og glede.

Forhåndsfavorittene var uten tvil studentene i KSI Crusaders, og favorittstempelet ble ikke mindre da man fikk se hvilket mannskap de mønstret. Med opptil flere spillere med kamper for KIKs A-lag var det lite som tydet på at de middels trente, middels gamle amatørene i de fire andre lagene skulle klare å hamle opp med ungdommen. Forhåndstipsene ble ikke gjort til skamme. KSI gjorde stort sett som de ville i de to første kampene, og keeper Petter Andersen måtte mase seg til å ta to av lagets straffeslag for å holde varmen. De fikk brått mer motstand i kampen mot Idda lørdag kveld, og de fleste ble overrasket over hvor jevn den kampen var, selv om sluttresultatet ble 5-2 til studentene. De måtte slite litt for målene også i kampen mot Sandefjord Penguins søndag formiddag, men med fire seiere på fire kamper var det egentlig aldri noen tvil om at det var studentlaget som skulle stikke av med pokalen.

Størst spenning var det nok knyttet til Sandefjord Penguins, et ubeskrevet hockeyblad for oss på Sørlandet. De slo godt fra seg og ga samtlige lag utfordringer, men uttellingen i form av poeng uteble. I et svært tett og jevnt oppgjør mot vertslaget i turneringens siste kamp, tok de tidlig ledelsen, og på tross av en utligning fra Idda var en Sandefjord-seier innen rekkevidde helt til det gjenstod 30 sekunder av oppgjøret. Sportslig sett en skuffelse for Penguins, men etter rapportene å dømme, var turen til Kristiansand en suksess på alle andre måter.

De to KIK-lagene duellerte til siste slutt om plasseringene bak KSI Crusaders, og avgjørelsen falt ikke før de møtte hverandre i deres siste kamp. Der trakk KIK Black det lengste strået, og med tre seiere på fire kamper, viste de styrke før de serieåpner i SHL mot KSI førstkommende helg.

Når det gjelder våre helter i Idda hockey ble det litt som det pleier når de deltar i turneringer – svært varierende prestasjoner. Forventningene var relativt høye etter en god prestasjon i SHL helgen før, men Iddas hvite riddere klarte ikke helt å følge opp i kampen mot KIK Red. De klarte aldri å få pucken bak KIKs akrobatiske keeper, ei heller fikk de tak på de rødes nummer 12, Jurius Kviatkovskis. Oppgaven var fomidabel da de skulle reise kjerringa mot KSI, og selv om de til slutt tapte 5-2, ga de studentene kamp til døra. Med 1-2 til pause var det mildt sagt krisestemning på KSI-benken. To flotte mål fra Jørgen Aas og Cato Olastuen, ga også håp om gode muligheter for poeng på dag 2.

Så ble det likevel slik det ofte blir for Idda. På samme måte som Norges fotballandslag pleier å skuffe som mest når optimismen er på det største, pleier Idda å følge opp gode kamper med begredelige. Kampen mot KIK Black er det bare å glemme først som sist. Med sluttresultatet 0-6 var det tydelig at lite stemte. Derfor var det et revansjesugent lag som skulle avslutte mot Sandefjord. hvor vinneren ville slippe å havne på den kjipe sisteplassen. Idda startet kampen som de slutta den forrige, forvirra som hodeløse kyllinger. De første ti minuttene var Penguins det beste laget, men Idda kjempet seg tilbake i kampen. Stian Steller utlignet med assist fra Olastuen, og de siste 30 minuttene var Idda det førende laget. I det det dro seg mot en avgjørelse på straffeslag, dukket Steller opp igjen, og med 30 sekunder igjen på klokka ble lynvingen fra Aust matchvinner. Det smakte godt for turneringsvertene.

Vi takker alle klubbene, dommerne og andre aktører for helgen, og gratulerer KSI Crusaders med en velfortjent seier.