Gutt i Ishockeydrakt på isen

Første spiller på regionlaget for Idda Ishockeyklubb

Fredrik Lundal (14), fra Idda Ishockeyklubb, er tatt ut til regionslag gutter 2006 i Sørvestregionen.

– For klubben er dette både gledelig og viktig fordi det motiverer samtidig som det viser at måten vi jobber på i klubben gir gode resultater. Stor gratulasjon til Fredrik. Målet vårt er at han får følge av flere Idda spillere på regionslaget fremover, sier trener for Idda U15, Geir André Kristiansen og fortsetter:

Fredrik har hatt flott utvikling denne sesongen. Han har vært bevisst på hva han har måtte trene på for å bli bedre, og lagt ned den nødvendige tiden på egentrening for å bedre kapasitetene sine på disse områdene.

Som trener synes Kristiansen det er gledelig å se når spillere gjør den harde jobben fremfor å bare drille på det som er gøy. Han understreker at å bli bedre krever mye viljestyrke, motivasjon og reflektering, noe han mener Fredrik viser at han har evnene til.

– Det er disse tingene vi har fokus på hos alle spillerne slik at man blir bedre som et lag, sier Kristiansen. 

Alltid elsket ishockey

Fredrik startet å spille ishockey da han var syv år gammel. Trening har alltid vært for han.

– Etter hvert som jeg lærte meg mer og mer har jeg alltid hatt lyst til å dra på trening, og i løpet av de årene jeg har spilt har jeg aldri følt behov til å droppe trening uten grunn, forteller Fredrik.

I 2017 fikk han rollen som kaptein på laget og har vært det siden. Etter å ha forsøkt seg litt i ulike posisjoner har han de siste årene spilt center på banen, noe som passer en spiller med hans fysiske kapasitet.

– Ishockey er bare fantastisk. Det er selvfølgelig selve sporten som gir meg et kick, men ikke minst alt rundt ishockeyen, med lagkamerater, garderobekultur og så videre, som gjør ishockeyen spesiell. Jeg driver også med fotball, som også er gøy, men som mangler litt av det hockeyen har utenfor banen, uttrykker Fredrik.

Veldig glad for muligheten

Det har vært tre regionssamlinger før laguttaket. Han har vært seg selv, trent hardt og tenkt at også denne istiden skal gjøre han til en bedre spiller, selv om han ikke skulle bli tatt ut på laget.

– Når jeg var på samlingene, forsøkte jeg å ikke tenke for mye på om jeg skulle bli tatt ut. Det hadde bare blitt stress. Også på de treningene går jeg inn i en «boble» og fokuserer på å trene hardt og utnytte istiden godt, slik at jeg få maks ut av treningene, sier Fredrik.

Nå er han altså tatt ut og får nye muligheter på isen.

– Jeg får nå møte andre hockeyspillere og trene litt under andre trenere, noe som gir inspirasjon og mulighet til å utvikle meg som spiller, sier Fredrik og fortsetter:

Jeg får mulighet til å spille og trene med de beste spillerne i regionen, og en del av dem kjenner jeg allerede fra før. Håper virkelig at ikke korona setter en stopper for regionsturneringer den neste sesongen.

Han understreker at det viktigste er laget hans på Idda, og det de leverer sammen.

Trener for U15, Kristiansen ser at alle spillerne på laget har hatt flott fremgang i år og har i kamper overrasket og tidvis imponert andre trenere. Han tror at i en normalsesong med regions-samlinger kunne fort flere spillere fra laget blitt plukket ut til regionslaget.

Viktig å produsere bærekraftige lag

Nestleder i Idda Ishockeyklubb, Christer Linder, sier at ishockey er en lagidrett og for Idda er selvsagt det å produsere lag viktigst.

– Om det resulterer i at enkeltspillere blir tatt ut på regionslag, er det en ren bonus. Det å utelukkende produsere enkeltspillere er i utgangpunktet noe som ikke har fokus i klubben, understreker Linder.

Han synes det er utrolig gøy at Fredrik har utmerket seg og har blitt med på dette laget, og påpeker at det nok vil virke motiverende for andre spillere i klubben, ikke minst de som er yngre.

Han vil dog presisere at Idda Ishockeyklubb har fokus på å produsere bærekraftige lag, og har jobbet for å rekruttere nye spillere, som er en forutsetning for at man skal kunne lykkes med å utvikle sporten i Kristiansand.

– Vi har fått mange nye barn i alderen 8-13 år som nå begynner litt senere enn på tradisjonell ishockeyskole (5-8 år). Det har vært veldig vellykket og klubben er nær en tredobling av nye medlemmer. Med en slik økning i medlemsmassen, har tilgang på istid vært en utfordring, men med god planlegging og samarbeid med andre klubber til neste sesong, blir dette løst, sier Linder.