Regionssamling for U14 og U15 i Kristiansand

Denne uken ble det, for første gang, arrangert regionssamling for ishockeyspillere i Kristiansand.

17 spillere i aldersgruppen 13-14 år fra Idda Ishockeyklubb og Kristiansand Ishockeyklubb var sammen på isen for å vise seg frem for Erik Pettersen, som er hovedtrener for regionslagene.

Pettersen er tidligere hockeyspiller med 13 år i toppserien, og han var i Kristiansand for å observere treningen.

Erik Pettersen er hovedtrener for regionslagene.

Viktig med tempo

Det ble gjennomført en totimers økt med teknikktrening og spill i kamp, og han sier at nivået i Kristiansand er som forventet.

-Spillerne på samlingen er spredd på hele skalaen, men det mest åpenbare er at mange mangler en del tempo i spillet, sier Pettersen.

Han understreker at det er veldig viktig å bruke ressursperioden uten is til skikkelig barmarkstrening, prioritere egentrening utenom isøktene og så videre. For det vil være mulighet for enkeltspillere å være med på flere samlinger, når det på et tidspunkt går fra åpne til lukkede samlinger.

Pettersen mener at felles treninger, treningskamper og så videre bør være noe klubbene bør se på og samarbeide om.

-Jeg tror det er viktig at klubbene gjør en grundig jobb for å komme sammen og dra i samme retning. Det å ha nok spillere på trening er også viktig, slik at det blir nok tempo på treningen, sier Pettersen.

Arrangert for første gang i Kristiansand.

-Så vidt meg bekjent er det første gangen det er lagt en regionssamling i regi av NIHF Region Sørvest til Kristiansand og Idda Arena, sier Pettersen.

Tanken var å arrangere felles regionssamlinger for hele regionens 2006 og 2007-spillere, slik som det har vært gjort tidligere år. Det hadde da vært naturlig å legge en slik samlingen til Nye Loen Ishall på Nærbø for spillere fra hele regionen, det vil si Kristiansand, Nærbø, Stavanger, Haugesund og Bergen.

Slik situasjonen er på grunn av Covid-19 samt smitteoppblomstring var det ikke noe tema å skulle arrangere dette på tradisjonelt vis med fellessamlinger. 

Første by ut er Kristiansand, og deretter står Stavanger, Haugesund og Bergen for tur. Situasjonen med Covid-19 følges tett og kan resultere i endringer av de opprinnelige planene for gjennomføring av samlingene. 

I desember gjøres det en ny vurdering på hvordan eventuelle regionssamlinger skal foregå i 2021.

– Vi synes det er utrolig positivt at NIHF Region Sørvest sørger for å tenke alternativt, for å kunne gjennomføre regionssamlinger for denne aldersgruppen, sier styreleder i Idda Ishockeyklubb Cato Olastuen, og fortsetter:

Alternativet hadde vært at samlingen ikke hadde blitt avholdt. For 2006-gruppen ble det i vår bråstopp i regionssamlingene pga Covid-19. Og for 2007-gruppen er det først oppstart nå i høst. Dette er naturlig nok noe som spillerne har sett frem til og som motiverer dem på trening.