Med fokus på skøyteteknikk og nye bekjentskap

En av Skandinavias mest ettertraktede power-skating-instruktører, Radim Piroutek gjestet denne helgen Idda Ishockeyklubb sin hockeycamp, og han er imponert over nivået.

– Sommercampen i Kristiansand er en av de bedre campene jeg har vært på. Jeg setter stor pris på alle menneskene som hjelper og tar ansvar for ting utenfor isen, men også de som er med og hjelper på isen. De gjør et godt stykke arbeid som jeg verdsetter høyt, sier Piroutek.

En mann med lue og to med caps og ishockeyutstyr står foran en isflate.
Radim Piroutek t.v sammen med to av de andre trenerne på campen. I midten André Christensen og Uldis Kierpe

Skøyteteknikk og kroppsholdning er noe av det han har brukt mye tid på sammen med barna. I tillegg har han lært dem stickhandling og finter. Han understreker at han synes det er viktig å lage øvelser på trening, som barna kan ta med seg videre inn i kamp.

Tilrettelagt for alle

Nærmere 40 barn og ungdom i alderen 9 -14 år har terpet på skøyteteknikk med Piroutek, i tillegg til barmarkstreninger hvor det ble lagt opp til teknikkøvelser, uttøying og teori. Øvelsene var i tråd med det de lærte på isen slik at de fikk fullt utbytte av treningene.

– For de i aldersgruppen 9-11 år er det viktig å lære seg teknikk og individuelle ferdigheter. Dette snakket vi om på campen, og hvor viktig det er å fylle «verktøykassen» med verktøy nå i denne alderen, forteller Christer Linder, en av trenerne som hadde ansvar for barmarkstreningene.

Mann med blå og hvit caps og blå hettegenser står på isflate.
Christer Linder på bildet er sammen med Martin Lalko trenere for Idda U11/U12.

Han forteller videre at når barna bli 13-14 år brukes tiden mer på lagspill, og det forventes at man har de verktøyene som kreves.

-Noe som var veldig fint, var at alle barna hadde respekt for hverandre, og var sammen, uavhengig av hvilket lag de kom fra, sier Linder.

Gode tilbakemeldinger fra deltakere

-Det har ikke vært stress, men litt slitsomt. Men det er jo bare bra å bli sliten, sier Maja Kvandal Reknes fra Oslo.

En jente i svart  og to jenter i hvite  hockeyskjorter står på isflaten med skøyter og hockeykølle
T.v Julie Orf Venæs, Maja Kvandal Reknes og Ida Lundal synes det er moro å lære nye ting og bli kjent med nye folk.

Hun er en av tre jenter som har deltatt på campen. Alle med ulik erfaring og alder, men med like godt utbytte. De forteller alle tre at de har lært ny skøyteteknikk og terpet godt på ting de kan fra før.

-Campen var veldig gøy, og vi har lært mye skøyteteknikk. Vi har lært om åpen hofte, innerskjær og ytterskjær, forteller Kvandal Reknes, og viser ivrig hva hun mener til en relativt uvitende reporter.

I tillegg til spillere fra egen klubb har det også vært tilreisende fra Oslo, Fredrikstad, Stavanger og Haugesund.  

Andreas Auke-Christensen og Gabriel Nyhus Vik spiller på Frisk Asker U14 og begge har spilt ishockey i ni år. De synes campen har vært veldig bra og de har fått utviklet de tekniske ferdighetene enda bedre.

To gutter med ishockey utstyr står foran en isflate.
Frisk Askerspillerne Gabriel Nyhus Vik t.v og Andreas Auke Christensen kommer gjerne tilbake til Kristiansand på camp.

-Vi har terpet mye på ting vi kunne fra før og selvfølgelig lært litt nytt. Vi har også spilt kamper som var veldig gøye, understreker Andreas.

Det er tredje gang campen avholdes i Kristiansand, og den har blitt en tradisjon for flere av spillerne.