Serieåpning!

Lørdag kveld debuterer Idda ishockeys A-lag i seriespill. Med hjemmepublikummet i ryggen tar de i mot KIK Red til dyst i historiens første seriekamp i SHL – Sørlandet Hockey League. Forberedelsene til kampen har pågått siden istreningene startet for to måneder siden, og klubbens General Manager, Cato Olastuen, sier at spillerne er klare.

-Vi har drillet rekkene, øvd på ulike scenarier og lagt en plan. Vi kan ikke vente med å komme i gang.

Med en kamptropp på 14 spillere kunne laget knapt vært bedre rustet per dags dato. Selv om laget kunne hatt flere kampklare backer, er Olastuen fornøyd med de som mønstrer til kamp lørdag kveld.

-VI har SHLs beste keeper, uten tvil, i Marcos Toro, og fire solide backer. Øystein Solbakken er relativt ny i rollen, men jeg er trygg på hans bidrag. Han er trygg med puck og god i plasseringene. På løperplass har vi 9 spillere som kunne gått inn på hvilken som helst rekke på hvilket som helst lag i ligaen.

I cupspill har Idda ishockey slitt med både mange baklengsmål og mange utvisningsminutter. Olastuen innrømmer at nøkkelen til kampen ligger i å begrense begge deler. I lagets siste kamp i fjorårssesongen beholdt de fem utespillere på isen i bortimot hele kampen, og kunne også krone innsatsen med en overbevisende seier. Alle håper på at momentum fra da fortsatt sitter i spillerne.

-Selv om vi har endret litt på rekkene, håper og tror vi at spillerne tar med seg godfølelsen fra da inn i lørdagens kamp. Vi forventer at spesielt «arendalsrekka» skal gjøre det bra for oss.

Laget hadde en generalprøve mot KSI sist tirsdag, og spesielt det første minuttet virket svært lovende fra våre iskrigere. Ganger de det med 60 har vi en godt gjennomført kamp. Jarle Kvanvig forlot isen da med en «upper body injury» og melder forfall til serieåpningen. Stian Steller måtte også forlate isen tidlig, men etter fire sting hos legen og sterk anmodning om ikke å svette, har han meldt seg klar til kamp. Det samme har Øystein Solbakken gjort, på tross av opp til flere ferske sting i underarmen. Det betyr at Idda ishockey stiller med følgende spillere i morgen kveld:

Marcos – Odda, Øystein, Varis, Thomas – Jason, Stian, Lars, Cato, Jørgen, Espen G, Morten, André, Harald.