• Målgivende: Sverre Sørbø Midtun, Espen Gustavson, Stian Steller, Jason Bayne (2) og Lars Cederkvist (2)
  • 3 stjerner: Odd Ketil Furuborg
  • 2 stjerner: Petter Andersen
  • 1 stjerne: Cato Olastuen

Reise kjerringa

Det var et revansjesugent Idda-lag som tok i mot KIK Black til sesongens nest siste ordinære serierunde. Etter den dårlige kampen mot KIK Red sist, var det viktig at Idda-gutta slo tilbake. Ikke minst for å være med i kampen om finalespill i sluttspillet, men også for å få en god oppladning til sesongens utgave av Fat Boys Nordic Trophy helgen etter. Og de gikk inn i kampen med stort trykk, og det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget tok ledelsen. De etablerte seg i offensiv sone, og Sverre Sørbø Midtun fikk tid og rom oppe ved blålinja, og fyrte av en kanonkule. Espen Gustavson fikk styrt den på keeper, og på returen dukket Cato Olastuen opp og fikk vasket den inn under keeper. Ikke lenge etter gikk Idda opp i 2-0, da Stian Steller var våken og stjal en farlig pasning fra en KIK-back og smalt pucken trygt og godt i mål. Ganske fortjent var det også.

KIK kom tilbake

Etter Iddas pangåpning tok KIK seg sammen, og kom mer og mer med i kampen. Det var derfor ikke ufortjent når de fikk en redusering mot slutten av perioden. I andre periode bølget spillet fram og tilbake med sjanser til begge lag, og kanskje spesielt bortelaget både kunne og burde skåret flere mål. De fikk to i midtperioden, men som i den første skåret Idda to, kreditert Stian Steller og Jason Bayne, og gikk til den andre pausen med 4-3-ledelse. Det var litt surt for hjemmelaget, som gikk opp i en tomålsledelse 4-2 like før andre periode var over, men måtte se en redusering i eget nett kun minuttet før pausesignalet.

Dramatikk i siste periode

Aldri en SHL-kamp uten dramatikk. KIK trodde de utlignet til 4-4 tidlig i tredjeperioden, da en suser føk forbi Villarroel-Toro og opp i lengste kryss. Men den prikkfrie dommerduoen hadde fått med seg at KIK-spilleren tok i litt vel mye, og målet ble annulert på grunn av uregelmentært skudd. Utligning skulle de likevel få, og kampen sto etter hvert virkelig og vippet på stillingen 4-4. Da det gjensto 5 minutter klarte Idda (som vanlig?) å dra på seg en utvisning, og KIK fikk sjansen i overtall. Men nærmest ut av intet oppsto en pussig situasjon. Idda fikk dumpet pucken ned i KIKs rundvant og Jason Bayne presset hardt etter. KIK-backen fikk nok litt panikk, og endte opp med å skyte pucken i egen keeper og i eget mål. Idda tok ledelsen 5-4 med et «freak goal», og sant skal sies, det var litt ufortjent. Men derfra og ut cruiset Idda inn, og Stian Steller rundet av (nok) en praktkamp med å sikre seg et hat-trick. 6-4 seier til Idda!

Idda taper mot studentene

Før jul ble Iddas kamp mot KSI Crusaders utsatt på grunn av landskamper, og ble omberammet til en tirsdag tidlig i februar. Idda fikk et par leie forfall like før kamp, og måtte spille uten både Sørbø Midtun, Steller og Cederkvist fra det laget som slo KIK Black bare dager i forveien. Mot ligaens desidert beste lag merker man slike forfall. Det gikk riktignok bra ganske lenge, og det skulle ta omtrent halve kampen før KSI klarte å overliste Petter Andersen, som for anledningen gjorde comeback i klubben som skapte ham. I siste periode tok KSI raskt ledelsen 2-0, men det var aldri noe særlig sprut over noen av lagene. KSI spilte litt på halv maskin, og det var noe seigt over Idda-spillerne. Til tross for mange gavepakker fra Crusaders, klarte Idda aldri å skape de store målsjansene, bortsett fra en liten kanonade og klabb og babb av Olastuen på stillingen 3-0. 3-0 skulle også bli 4-0 før kampen var omme, og selv om resultatet på papiret kan sies å være relativt hederlig, var det en dårlig generalprøve av Idda hockey. Men som de sier i showbusiness: En dårlig generalprøve gir en vellykket premiere. Så da satser vi på storspill og mange mål fra Idda-gutta i Danmark til helgen.