Inngår samarbeid med Klinikk Andøya

Idda Ishockeyklubb har inngått en avtale på minimum to år hvor klinikken skal bistå klubben med skadeforebyggende tiltak og medisinsk behandling ved behov.

Partene har hatt et samarbeid i to år hvor fysioterapeut Arild Martin Tonstad primært har bistått med rask oppfølging og behandling av spillere. Nå er samarbeidet utvidet til å involvere hele klinikken med kiropraktor, manuellterapeut og flere fysioterapeuter.

 -Dette er et flott samarbeid for Idda Ishockeyklubb! Å hjelpe barna våre og foreldrene deres til å lære og holde seg friske slik at de kan ha et livslangt forhold til idretten ishockey er viktig for klubben. Norges ishockeyforbund ønsker at alle spillere skal være «lifer», som er et canadisk uttrykk for å kunne drive med ishockey hele livet. Da det viktig for oss som breddeklubb at vi kan tilby dette, sier sportslig leder i Idda Ishockeyklubb, Andy Johnson, som også er spiller på klubbens oldboys-lag.

Ifølge ungdomstrener Christer Linder er målet med forebyggende behandling at spillerne ikke skal være hindret fra å spille ishockey på grunn av «unødvendige» skader. Ishockey har de siste 10-15 årene blitt mer teknisk og mindre fysisk, slik at det er viktig med god mobilitet.

– Jo tidligere spillerne investerer i slike øvelser, jo bedre rustet blir de for fremtiden, sier Linder, som også har ishockey-yoga med sine lag etter treningene.

 Ønsker å utvide kompetansen

Klinikk Andøya har i flere år hatt samarbeid med fotball- og håndballklubber, og ifølge Tonstad er det spennende å kunne bidra inn mot ishockey. Klinikken har godkjente terapeuter for behandling av idrettsskader gjennom forbundets egen forsikringsordning. Dette er en kvalitetssikring og sørger for rask oppfølging hos dem. 

– Det å kunne tilby barn og unge et bredere tilbud av aktiviteter regionen, tror vi også vil få flere i aktivitet, og det støtter vi, understreker Tonstad, og fortsetter:

 – Idda er en klubb vi ser gir et fantastisk tilbud til sine medlemmer og det ønsker vi å bidra til at de kan fortsette med.

Viktig med skadeforebygging

Ifølge Tonstad har fokuset på skadeforebyggende tiltak blitt mye høyere, spesielt i barne- og ungdomsidretten, de siste årene. 50 prosent av alle idrettsskader kan forebygges.

– Det er viktig for å forebygge frafall og for å bli best mulig uten skade. Derfor ønsker vi å hjelpe hver enkelt spiller, med skadeforebygging og behandling, slik at skader ikke gjør at de faller utenfor den aktiviteten de driver med, avslutter Tonstad

Fakta om Klinikk Andøya

Klinikk Andøya er en tverrfaglig helseklinikk i Vågsbygd som ble etablert i 2010. Klinikken har to kiropraktorer, en manuell terapeut, fire fysioterapeuter, to pilates/yoga-instruktører og resepsjonist som kan svare på det meste. En av fysioterapeutene er privat, mens fire jobber med offentlig tilskudd. De jobber godt sammen med tett dialog og et nært samarbeid med alle legene i bydelen gjennom hyppig kontakt og faste dialogmøter hvor vi kommer sammen for å finne den beste behandlingen for hver enkelt pasient. Klinikken er åpen for alle pasienter i alle aldersgrupper som er plaget med muskel-, og skjelettplager eller andre tilstander. Klinikken har godkjente terapeuter for behandling av idrettsskader gjennom forbundets egen forsikringsordning. Dette er en kvalitetssikring og sørger for rask oppfølging hos oss.