Endelig – seier for Idda Hockey mot Frisk Asker!

Idda Ishockeyklubb startet med ett barneparti for 5 år siden og vokser seg stadig større. Også i sesongen 22/23 er vi den ishockeyklubben på Sørlandet med flest barne- og ungdomslag i ordinært seriespill.  To ungdomslag i nasjonal serie U15 og U16 samt et U13-lag som deltar i det regionale seriespillet, er noe vi er meget fornøyd med. I tillegg til diverse yngre lag som deltar i turneringshelger.

Disse «småguttene» som startet opp i 2017, utgjør nå kjernen i klubbens eldste seriespillende lag – Idda U16. Etterhvert har det kommet til helt «nye» spillere, som trenerne har inkludert på en forbilledlig måte. På imponerende vis har de klart å få samtlige spillere, både de «nye» og de mer erfarne, til å utvikle seg noe enormt, spesielt de to siste sesongene.

Dette laget er et godt eksempel på at det faktisk ikke er for sent å begynne med en av de mest teknisk krevende idrettene, som 12-åring. Og at inkludering og lite fokus på topping av lag lønner seg. Det viktigste for  trenerne er å «produsere» gode lag og ikke bare enkeltspillere.

Hver sesong siden starten i 2017, den gang som et U11-lag, har denne gjengen målt krefter mot lag fra Frisk Asker. I hele fem sesonger har de måttet reise sørover med «sure» tap i bagasjen. Så det var definitivt en revansjesugen gjeng (10 gutter og 1 jente) som satte kursen mot Asker på lørdag morgen. Der ventet både lørdags- og søndagskamp, i sesongens første bortehelg.

Så langt denne sesongen hadde laget kun spilt 3 kamper. Altså ikke for mange kamper i skøytene. Det var også sesongdebuten for lagets keeper. I det hele tatt – dette var en spent gjeng med «høye skuldre».

På lørdag ble det sjokkåpning fra Frisk Askers side, som gikk opp i ledelsen allerede etter 43 sekunder. Den prestasjonen stod selvsagt Frisk Askers tidligere Idda-spiller, Alexander Aune, for. Det var en hard og jevn kamp og Frisk ledet etter både 1. og 2. periode. Så mye «stod på spill», før de gikk i gang med 3. periode. Denne perioden vant Idda U16 2-0 og dro dermed i land tidenes første seier mot Frisk Asker, med sluttresultat 5-4.

Etter en god natts søvn stod søndagskampen for tur. Gårsdagens kamp var glemt og laget så ikke lett på søndagens oppgave, på tross av gårsdagens seier. Denne gangen ble det sjokkåpning fra Iddas side, som allerede etter 1. periode ledet 3-0. Deretter økte ledelsen gjennom både 2. og 3. periode. Frisk Asker kom egentlig ikke helt inn i kampen, og til slutt endte kampen med 6-1 seier til Idda. Etter 5 sesongers forsøk ble det altså 2 seiere i bagasjen på vei sørover.

Dette er en prestasjon klubben er stolte av, ikke minst da laget kun reiste med 2 rekker (10 utespillere) og 1 keeper. Keeperen vår holdt helt klart landslagsnivå og skal en god del av æren – fantastisk! Og med et betydelig færre antall utespillere enn motstanderlaget fra Frisk Asker, så sier det alt om hvilken fysikk og fightervilje som bor i disse guttene og ikke minst jenta! Så her spilte samtlige Idda-spillere på like vilkår, uten topping av laget – som alltid.

Selvsagt har våre to helt fantastiske trenere, Uldis Kierpe og Geir Andre Kristiansen, en stor del av æren for både sportslig utvikling, resultater og ikke minst inkludering. Selv om den harde jobben gjøres av spillerne selv.