Dommerutstyr – kostnadsfrie utstyrspakker fra NIHF/Sparebankstiftelsen DNB

Norges Ishockeyforbund informerte i sommer om at de ved hjelp av Sparebankstiftelsen DNB, ønsket å tilby kostnadsfrie utstyrspakker til klubber som aktivt jobber for god dommerrekruttering og en god hverdag for sine dommere.

Klubben er takknemlig for å ha mottatt utstyrspakker. f.v Magnus Baagøe Broughton, Julie Orf Venæs og Fredrik Lundal.

Idda Ishockeyklubb var en av de heldige klubbene som fikk innvilget 4 komplette utstyrspakker.

Klubben har de siste 2 årene femdoblet antall serie-spillende lag og har i samme tidsrom hatt stort fokus på utvikling av egne dommere.

Fra venstre: Harvey Lee Broughton, Magnus Baagøe Broughton, Fredrik Lundal, Julie Orf Venæs, Jason Baynes, Dimitrijs Lukjanovs.

Hver høst har vi arrangert kurs og må si oss fornøyd med interessen. Vi tenker arbeidet med utvikling av dommere er viktig av flere årsaker. Det gir våre spillere en større forståelse av dommerrollen når de spiller kamp, de blir bedre kjent med regelverket og hvordan dommerne vil reagere i enkelte episoder

Det er også viktig for klubben å være «selvforsynt» med dommere av økonomiske årsaker. Som kjent blir det fort kostbart om dommere til alle kampene i løpet av en sesong, skal hentes utenbys fra.

Vi mener både dommer- og trenerrollen er en viktig faktor for å beholde spillerne lenger i sporten dersom de legger opp som spiller. Alle våre spillere kan fortsette å være en ressurs for videre utvikling av klubben, om vi får dem med videre som dommere.

Etter at fjorårs-sesongen ble amputert pga Covid og minimalt med kamper, så er det veldig gledelig at det i sesongen 21/22 har vært spilt mange hjemmekamper på Idda Arena. Frem til nå i sesongen har vi nok hatt rundt 15 ulike dommere som har dømt kamper, noe vi er svært fornøyd med. Alt fra turneringshelger for U8 til seriekamper i 3. divisjon har vært dømt av Idda-dommere.

I helga har det vært spilt flere kamper på Idda Arena og 6 av våre dommere har vært i aksjon. Det ble utrolig god respons når vi før kamp skulle fordele en del av alt det flotte utstyret vi mottok fra NIHF. Utrolig hyggelig å kunne dele dette ut til våre dommere som fyller en veldig viktig funksjon i klubben.

At vi som klubb, via NIHF, får mulighet til å stå for utdeling av utstyret til dommerne setter vi stor pris på.

En stor takk til både NIHF og Sparebankstiftelsen DNB for bidraget.